Σάββατο 27 Μαρτίου 2010

το ζακυνθινό τοπίο



Έκθεση φωτογραφίας αφιερωμένη στο ζακυνθινό τοπίο εγκαινιάζει την Κυριακή των Βαΐων 28 Μαρτίου, ο ΠΛΑΤΥΦΟΡΟΣ.

Η έκθεση, που θα φιλοξενηθεί στο φουαγιέ του δημοτικού κινηματογράφου ΦΩΣΚΟΛΟΣ, θα λειτουργεί καθημερινά πρωί και απόγευμα μέχρι και τις 11 Απριλίου, Κυριακή του Θωμά.

«Φωτογραφίες της Ζακύνθου του χθες και του σήμερα –πολλές από τις οποίες ευγενικά προσφέρθηκαν από συμπολίτες μας στον ΠΛΑΤΥΦΟΡΟ-, που μαρτυρούν την αλληλεπίδραση, την εξέλιξη και την αλλαγή τόσο του ανθρώπου όσο και του φυσικού, πολιτισμικού, αστικού τοπίου στη νεότερη Ζάκυνθο των μετασεισμικών χρόνων» σημειώνει η Εταιρεία Μελέτης, Έρευνας, Προαγωγής Πολιτισμού. «Οι κοινωνικές, οικονομικές και περιβαλλοντικές εξελίξεις στη Ζάκυνθο που ζούμε, μέσα από φωτογραφίες του ζακυνθινού τοπίου, αδιάψευστους μάρτυρες των αλλαγών ή των αλλοιώσεων».

Να αναφερθεί επίσης ότι, ο ΠΛΑΤΥΦΟΡΟΣ τη Νέα Τετάρτη 7 Απριλίου, στις 8 το απόγευμα, στον δημοτικό κινηματογράφο, θα πραγματοποιήσει εκδήλωση με θέμα «Αναζητώντας το ζακυνθινό τοπίο».

Η μοναδικότητα του και η δυναμική του εξέλιξη, χωροχρονικά, οι αλλαγές και οι αλλοιώσεις του, ο σχεδιασμός, η προστασία και η διαχείριση του θα παρουσιαστούν στους ζακυνθινούς από τον καθηγητή Οικολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Γιάννη Παντή και την υποψήφια διδάκτορα Αειφορικής Διαχείρισης Περιοχών Χαρίκλεια Μινώτου.


.

Δευτέρα 22 Μαρτίου 2010

προλάβετε τα φαντάσματα


τελευταία παράσταση την κυριακή

Κυριακή 21 Μαρτίου 2010

ζάκυνθος, ακόμα μία






η μοναδικη συστάδα από ζακυθινές βαγιές στο δρομάκι που οδηγεί από την (πολύπαθη) παναγούλα στη μοναδική βυζαντίδα - την παρασκευή φορτηγά με γερανούς τοποθετούσαν στον τράφο δίπλα στΙς χουρμαδιές τσιμεντένιους σωλήνες για να φαρδύνει ο δρόμος - η πρόοδος για ακόμα μια φορά γίνεται εχθρός της ομορφιάς στο τζάντε - μόλις συνάντησα μέλη του πλατύφορου - την τετάρτη 7 απριλίου είναι η εκδήλωση για την έκθεση που διοργανώνεται με τίτλο αναζητώντας το ζακυνθινό τοπίο - από τα αγαπημένα και πιο όμορφα κομμάτια του, αυτή η στροφή με τις χουρμαδιές - τράβηξα τις φωτογραφίες το φθινόπωρο για να αποτυπώσω την εικόνα από εναν κορμό που κόπηκε αφού έπεσε, ή απλά κόπηκε.


.

Πέμπτη 18 Μαρτίου 2010

τάφοι βενιζέλων, χανιά, ιούλιος




φτιάχτηκε για να στηθεί εδώ, άλλαξαν γνώμη και έμεινε κάτω στο χώμα.


.

Τρίτη 9 Μαρτίου 2010

παραλία στη νοτιοδυτική πελοπόνησο, ιούλιος






… μείναμε στο πρώτο ξενοδοχείο που βρήκαμε. Τα καλοκαίρια τώρα με το καινούργιο κλίμα θα πέφτουμε για ύπνο με το σήκωμα του ήλιου και θα ξυπνάμε λίγο πριν τη δύση. Οι ημέρες είναι αφιλόξενες, γίνεται αφόρητη λόγω ζέστης η ζωή στο φως. Εξοντωμένοι από το ταξίδι δεν είχαμε δυνάμεις για ψάξιμο. Κοιμηθήκαμε μέχρι αργά το απόγευμα. Στη θάλασσα φτάσαμε με την ψυχή στο στόμα για να προλάβουμε το ηλιοβασίλεμα. Η Μαρία δε θυμάται το όνομα της παραλίας. Δεν έχει σημασία. Το απογευματινό μπάνιο είναι το καλύτερο!


.

Τετάρτη 3 Μαρτίου 2010

στο καράβι για την Κρήτη, Ιούλιος 2009



αφορμή για το ωραίο ταξίδι δύο βαφτίσια, ο μικρός γιός παιδικού μου φίλου και ο φιότσος φίλης από τα φοιτητικά χρόνια.
Ευχές!



.

Δευτέρα 1 Μαρτίου 2010

εικόνες από το τέλος








εκτός χρόνου - η άνοιξη μυρίζει στα ξαφνιασμένα ρουθούνια με το που βγάζει ήλιο - ξετρύπωσα φωτογραφίες από το παλιό κινητό. Σεπτέμβριος - ακόμα ένα καλοκαίρι ξεψυχάει στον Άγιο Νικόλαο του Βασιλικού, το Λαγανά και το αμπελάκι μου στο Λυκούδι. καλό μήνα



.