Σάββατο, 27 Μαρτίου 2010

το ζακυνθινό τοπίοΈκθεση φωτογραφίας αφιερωμένη στο ζακυνθινό τοπίο εγκαινιάζει την Κυριακή των Βαΐων 28 Μαρτίου, ο ΠΛΑΤΥΦΟΡΟΣ.

Η έκθεση, που θα φιλοξενηθεί στο φουαγιέ του δημοτικού κινηματογράφου ΦΩΣΚΟΛΟΣ, θα λειτουργεί καθημερινά πρωί και απόγευμα μέχρι και τις 11 Απριλίου, Κυριακή του Θωμά.

«Φωτογραφίες της Ζακύνθου του χθες και του σήμερα –πολλές από τις οποίες ευγενικά προσφέρθηκαν από συμπολίτες μας στον ΠΛΑΤΥΦΟΡΟ-, που μαρτυρούν την αλληλεπίδραση, την εξέλιξη και την αλλαγή τόσο του ανθρώπου όσο και του φυσικού, πολιτισμικού, αστικού τοπίου στη νεότερη Ζάκυνθο των μετασεισμικών χρόνων» σημειώνει η Εταιρεία Μελέτης, Έρευνας, Προαγωγής Πολιτισμού. «Οι κοινωνικές, οικονομικές και περιβαλλοντικές εξελίξεις στη Ζάκυνθο που ζούμε, μέσα από φωτογραφίες του ζακυνθινού τοπίου, αδιάψευστους μάρτυρες των αλλαγών ή των αλλοιώσεων».

Να αναφερθεί επίσης ότι, ο ΠΛΑΤΥΦΟΡΟΣ τη Νέα Τετάρτη 7 Απριλίου, στις 8 το απόγευμα, στον δημοτικό κινηματογράφο, θα πραγματοποιήσει εκδήλωση με θέμα «Αναζητώντας το ζακυνθινό τοπίο».

Η μοναδικότητα του και η δυναμική του εξέλιξη, χωροχρονικά, οι αλλαγές και οι αλλοιώσεις του, ο σχεδιασμός, η προστασία και η διαχείριση του θα παρουσιαστούν στους ζακυνθινούς από τον καθηγητή Οικολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Γιάννη Παντή και την υποψήφια διδάκτορα Αειφορικής Διαχείρισης Περιοχών Χαρίκλεια Μινώτου.


.

Δεν υπάρχουν σχόλια: