Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2007

Χριστούγεννα με μουσική στη Φανερωμένη (Δεκέμβριος 2006)




φωτογραφίες του Ζήσιμου Καρδιανού από την πρώτη συναυλία

Τον Ιούνιο του 2009 συμπληρώνεται μισός αιώνας από τη θεμελίωση του Ναού της Φανερωμένης στην ομώνυμη συνοικία της Ζακύνθου.
Από την πρώτη στιγμή κυριάρχησε το όραμα η Φανερωμένη να φτιαχτεί ξανά ίδια (εξωτερικά και εσωτερικά) με την προσεισμική, το καύχημα του παλιού Τζάντε.
Έτσι, στο ιστορικό πλάτωμα, δίπλα στη συνοικία του Άμμου, δεσπόζει σήμερα η νέα εκκλησία με το καμπαναριό της θυμίζοντας σε όλους μας το μοναδικό μνημείο που χάθηκε το ’53.
Σαν πολίτες αυτού του πολύπαθου τόπου οφείλουμε να τιμήσουμε αυτή την τεράστια προσπάθεια, που πριν αρκετά χρόνια φάνταζε ουτοπία.
Οφείλουμε να ευαισθητοποιήσουμε, να κινητοποιήσουμε την κοινή γνώμη και τις αρχές της Ζακύνθου, ώστε στη γιορτή για το μισό αιώνα από τη θεμελίωσή της η Φανερωμένη να έχει ολοκληρωθεί.
Το Φωνητικό Σύνολο NOEL οργάνωσε δύο συναυλίες μέσα στο Ναό τις ημέρες των περυσινών Χριστουγέννων, το Σάββατο 23 ¨Βυζαντινές μπαλάντες¨ από το Νίκο Γράψα και τη Δευτέρα 25 Δεκεμβρίου ¨Ο Αριστοτέλης συναντά το Γαλιλαίο¨με τη Μαρία Γεωργακαράκου (σοπράνο) και το Νίκο Παναγιωτίδη (θεόρβη).
Αυτή την προσπάθεια υλοποιήθηκε χάρη στην αφιλοκερδή προσφορά των μουσικών, την εθελοντική δουλειά και την οικονομική βοήθεια λίγων φίλων.

.

Δεν υπάρχουν σχόλια: