Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2008

Βόρεια Αγγλία -Alston- και Λονδίνο, Φεβρουάριος 2005 (ΙII) THE LAKE DISTRICT






Σε αυτή την περιοχή, αλλά και γύρω από το Alston μου έκανε εντύπωση η προστασία του τοπίου και η διατήρηση των παλιών κτιρίων. Αυτό το σημαντικό κεφάλαιο χάθηκε από την ορεινή κυρίως Ζάκυνθο μια για πάντα. Και δεν εννοώ το ΄53, αλλά τη λαίλαπα του τσιμέντου, της ανάπτυξης και των σεισμοδανείων τις τελευταίες δεκαετίες.
.

4 σχόλια:

vertzak είπε...

don basilio καλώς ήρθες! Το χωρίς επιστροφή είναι αδιαπραγμάτευτο, δυστυχώς από μόνο του. Αν ένα πέτρινο σπίτι κατεδαφιστεί και στη θέση του φυτρώσει ένα νέο τσιμεντένιο, δε γίνεται να γυρίσουμε το χρόνο πίσω.
Όσο για το τοπίο της Αγγλίας συμφωνώ μαζί σου, απλά η Αγγλία είναι κομμάτι μεγαλύτερη από το Τζάντε μας, οπότε όλο και κάτι είχε απομείνει όταν ξυπνήσανε. Όταν ξυπνήσουν οι δικοί μας, θα αφαιρούνε τα ξενοδοχεία από το τοπίο με το φωτοσοπ.

don basilio είπε...

Καλώς σε βρήκα. Ο χρόνος όχι δεν γυρνάει πίσω. Αλλά έχουμε να σώσουμε πολλά ακόμα και εκεί πρέπει να εστιάσουμε το ενδιαφέρον. Και κυρίως, όπως τα λέγαμε στου Λάττα, με ευαισθητοποίηση εξ απαλλών... Εκείνη η κουβέντα με τις διαδρομές προχώρησε καθόλου; Και επειδή αν κατάλαβα, δεν διάβασες τα άλλα σχόλιά μου, κάμε κάτι με το κολόρο. Το φυστικί αδικεί τσι φωτογραφίες σου.

p.lykogiannis είπε...

ΜΠΑ ΑΚΟΜΗ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΝΑ ΓΥΡΙΣΕΙ Ο ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΒΙΑΤΖΟ ΤΟΥ,ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΘΑ ΚΑΜΟΥΜΕ.ΕΒΓΗΚΕ ΝΑ ΓΝΩΡΙΣΕΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ,ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΤΟΥΤΟ ΒΑΣΙΛΗ ΜΟΥ.ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΥΟ ΤΟΥΣ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΥΣ ΜΟΥ

don basilio είπε...

Το vertzak τώρα που μπαίνει το Τριώδιο, δηλ. σε λίγο αρχίζει η Σαρακοστή, ήτοι έφτασε το Μεγαλοβδόμαδο κ΄ να σου το Πάσκα, μ'άλλα (vertzak)λόγια τώρα που έρχεται του Άη Λύπιου, πρέπει να τόνε κυνηγάμε ... Προσκυνώ @ p.lykogiannis