Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2008

Ο Κρόνιος λόφος στην Αρχαία Ολυμπία πρασίνισε (ΖΟΟΜ)

.




.

4 σχόλια:

Βυτιναιος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Βυτιναιος είπε...

Ακριβώς αυτές τις φωτογραφίες έψαχνα να βρω στον τοπικό τύπο για να τις αναρτήσω, φίλε Vertzak.
Η αλήθεια είναι ότι το ιλαρό θέαμα που θυμίζει Λας Βέγκας δεν είναι εικαστική παρέμβαση κάποιου εκκεντρικού καλλιτέχνη, αλλά "κάλυψη του λόφου με ταχέως βιοδιασπώμενο γεωύφασμα από γιούτα και υδροσπορά". Με άλλα λόγια, μια μοντέρνα ανθρώπινη παρέμβαση, προκειμένου να πρασινίσει το καημένο Κρόνιον μέχρι την Αφή της Φλόγας στις 24 Μαρτίου.
Οι εμπνευστές του εγχειρήματος υπόσχονται γρήγορη επούλωση των εγκαυμάτων τρίτου βαθμού του λόφου.
Ας ελπίσουμε ότι λένε την αλήθεια και δεν είναι ακόμη ένα πέταμα χρημάτων.

ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΒΙΤΣΟΣ, ΕΚΔΟΤΗΣ είπε...

Συγνώμη Βυτιναίε, επειδή δεν κατάλαβα. Αυτό σημαίνει πως με το πράσινο έμπλαστον που τοποθετήσανε στα καμμένα, όταν εσείς πάτε στις 24 για την Αφή, θα δείτε τον Κρόνιον γεμάτο βλάστηση; Όχι, τίποτα άλλο, αλλά επειδή προλαβαίνανε να τον πρασινίσουνε με κανονικά δέντρα, έστω και μη βιοδιασπώμενα. Όπως πρασίνισε την Συγγρού ο Καραμανλής θείος εν μιά νυκτί, όταν επρόκειτο να επισκεφτεί την επομένη το πρωι την Αθήνα ο Ζισκάρ Ντ' Εσταίν. Από τότε είναι τα φυτά στο διάζωμα αυτής της λεωφόρου.
΄Η μήπως εννοείτε πως το χρώμα δεν είναι πλαστικό, ούτε ρεπουλίνη αλλά βιολογικό, άρα δεν πειράζει;

ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΒΙΤΣΟΣ, ΕΚΔΟΤΗΣ είπε...

Για όσους θεωρούν ότι ο Vertzak και οι ...συνοδοιπόροι του είναι υπερβολικοί αντιγράφω από την "Ελεθεροτυπία" της 8ης Μαρτίου 2008, σελ.8. Δεν αναφέρουν ότι ο Vertzak ανακάλυψε αυτό το νεοελληνικό επίτευγμα πρώτος. Εκτός κι αν δεν το πληροφορήθηκαν από τον Vertzak οι ίδιοι:
"Ω, ΕΛΛΑΣ
Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια έχουν καλέσει, λένε οι πληροφορίες, στην Αρχαία Ολυμπία οι τοπικές αρχές για τα εγκαίνια του νέου κτιρίου του δήμου. Κι επειδή στο πρόγραμμα συμπεριλαμβάνεται και "ξενάγηση" του Προέδρου στα καμένα, τι λέτε ότι εμπνεύστηκαν κάποιοι... πονηροί; Έβαψαν με "πράσινη μπογιά" τον Κρόνιο Λόφο που έγινε κάρβουνο(όπως και άλλες περιοχές) από τις πυρκαγιές, για να φανεί ότι... πρασίνισε από δήθεν αναδάσωση. Παράλληλα έριξαν και λίγους σπόρους να βγάλουν πρασινάδα για να δικαιολογήσουν κάποια κονδύλια. Ελλάς το μεγαλείο σου ή : Ω Ελλάς, αρχαία χώρα, τι λαμόγια βγάζεις τώρα... Γ.ΚΑΝ"