Τετάρτη, 16 Απριλίου 2008

Από τη Στράτα Μαρίνα

Η εικόνα αυτού του δικάταρτου μικρού ιστιοφόρου στο λιμάνι του Τζάντε με κάνει να σταματάω και να το κοιτάζω για ώρα.
Την προηγούμενη εβδομάδα σταμάτησα και το φωτογράφησα με το κινητό για εσάς!

Σε πρώτο πλάνο οι υπέροχες παλιές πλάκες της Στράτα Μαρίνας.
Στη θέση τους προσεχώς φαρδύς δρόμος, νέες θέσεις πάρκινγκ και φυσικά παρτέρια με πράσινο, παιδικές χαρές, πεζοδρόμια και ποδηλατόδρομοι.
Αν κάποτε αυτό το ¨όνειρο¨ γίνει πραγματικότητα, λέω να φύγω από τη Ζάκυνθο.
Όχι πως θα χάσει το νησί κάποιο σημαντικό πρόσωπο, απλά μοιράζομαι μαζί σας μια σκέψη μου.
.

7 σχόλια:

MariaD. είπε...

Εγώ θα έχω φύγει σίγουρα..
Αλλά μην είσαι αρνητικός, το ίδιο έχει γίνει και στην Κάλυμνο και είναι πολύ καλό... Πρέπει να κοιτάμε μπροστά, Διονύση!
Είδες don basilio; Σου έκανα τη χάρη και το ;κοψα το Dennis..

don basilio είπε...

@mariad: Σε ευχαριστώ, ελπίζω να έπιασες το χούμορ (sic).
@vertzak: Αν και κατά καιρούς σε θεωρώ υπερβολικό, συμφωνώ μαζί σου. Η διαπλάτυνση δεν πρέπει να γίνει στο πόρτο που είναι αναπόσπαστο κομμάτι της εικόνας της Χώρας που ξέρουμε. Χάθηκε να γενεί parking στα ρεπάρα; Ή οι neo-βουρδούλοι δεν μπορούνε να καλύπτουνε την απόσταση ρεπάρα Στράντα Μαρίνα ποδαράτο; Οι προγόνοι τους που κάνανε τη διαδρομή πουνέντε και βουνά - Χώρα σε δύο μέρες ήταν χειρότεροι;
Και εφτό το φαμόζο πάρκι sic πόσα κάρα θα χωράει; Υπολογίζω 20 μερτσέντες/μπεβέ ή 15 τραχτέρια με τσι καρότσες για τα λικοκόκια. Μωρέ καλά τα λέει ο εκδότης, αλλά τόμου τσου ψηφάτε ... Εγώ έχω το ακαταλόγιστο κι είναι ένας λόγος που παραμένω ψηφοφόρος της Β΄ Αθηνών.

KAKOLIRIS NIKOS είπε...

Denis,

πρώτα από όλα καλό θα ήταν να μας πεις τι κινητό έχεις και βγάζει τόσο καλές φωτογραφίες, εκτός αν πέζει ρόλο και η τέχνη με την οποία τις βγάζεις.

Δεύτερον, συμφωνώ μαζί σου.

Υπάρχουν πολλά σημεία που θα μπορούσε να γίνει ένα πάρκινγκ, ίσως και πιο κεντρικά, πχ στην περιοχή της παλιάς βρύσης ΄που είναι κοντά και στο διοικητήριο.

Πιστεύω πως πρέπει να κοιτάμε μπροστά και πως χρειάζονται και πάρκινγκ και παιδικές χαρές αλλά αυτά δεν θα πρέπει να δημιουργούνται στο βωμό που θυσιάζεται ότι καλό έχει να επιδείξει η Ζάκυνθος από τον παλιό καιρό.

Υπενθυμίζω το πλακόστρωτο που ξυλώθηκε από την ανηφόρα του κάστρου.

Υπενθυμίζω το πλακόστρωτο που τοποθετήθηκε λίγο πριν την πλατεία Σωλομού (κόκκινο προς καφετί) που μου θυμίζει το κατά τα άλλα όμορφο μέρος της Αγιάσου στην Μυτιλήνη που για όσους δεν ξέρουν είναι ντυμένη στο ΄κόκκινο κεραμυδί.

Δηλαδή δεν είναι το μόνο που πρέπει να απασχολεί η καταστροφή του παλιού πλούτου, αλλά και το τι επιλέγει κανείς στην θέση του.

Τέλος, δεν καταλαβαίνω γιατί η παλιά πόλη της Γενεύης δεν θεώρησε αναγκαίο να αλλάξει την πλακόστρωσή της και εμείς πρέπει να το θεωρούμε απαραίτητο.

Πιστεύω πως οι υψηλές θέσεις του νησιού μας δεν θα έπρεπε να καταλαμβάνονται από μορφωμένα άτομα.

Η μόρφωση, όπως έχει αποδειχθεί, από μόνη της δεν μπορεί να οδηγήσει σε σοφά αποτελέσματα.

Μπορεί να οδηγήσει σε καλά, όπως η αποχέτευση αλλά όχι σε σοφά.

Γιατί τι να το κάνω να φτιάχνω ένα και να χαλάω δυο.

Τρίτον, έρχεται Πάσχα και εγώ τουλάχιστον περιμένω ένα άλλο πνεύμα για λίγες ημέρες.

Το περιεχόμενο του blog παράγει πολιτισμό και χαίρομαι, αλλά περιμένω μια καλύτερη δομή.

Χρόνια Πολλά καλές γιορτές, αν δεν μπω στον πειρασμό να ξαναγράψω.

KAKOLIRIS NIKOS είπε...

Μια παράλειψη.

Δεν έχω τίποτα με την μόρφωση, απλά θέλω να τονίσω ότι σημαντική, μαζί με την μόρφωση είναι να υπάρχει και μια παιδεία.

Διονύση αν μπορείς διόρθωσε το παίζει γιατι το έγραψα λάθος στο προηγούμενο σχόλιο.

GPS είπε...

Hello. This post is likeable, and your blog is very interesting, congratulations :-). I will add in my blogroll =). If possible gives a last there on my blog, it is about the GPS, I hope you enjoy. The address is http://gps-brasil.blogspot.com. A hug.

Βυτιναιος είπε...

Χριστός ανέστη!
Συμμερίζομαι απολύτως την απογοήτευσή σου. Αυτές οι πλάκες επέζησαν του σεισμού και τώρα τις ξηλώνει ο νεοπλουτισμός.
Για να σε ερεθίσω λίγο, θα σου θυμίσω ότι η Χώρα της Κέρκυρας έγινε μνημείο της Ουνέσκο, βεβαίως όχι για τα πάρκινγκ και τις παιδικές χαρές της. Επίσης θα σου υπενθυμίσω ένα άλλο μνημείο της Ουνέσκο: την παλιά πόλη της Βαρσοβίας.
Πού θέλω να καταλήξω; Στο ότι αν η Ζάκυνθος ανήκε σε κάποιο άλλο, πολιτισμένο κράτος της Ευρώπης, θα είχαν γίνει αγώνες και θυσίες να ξαναχτιστεί ό,τι κατέστρεψε ο σεισμός. Και όταν θα είχαν τελειώσει οι εργασίες και όλα θα είχαν γίνει όπως πρώτα και καλύτερα, θα ερχόταν η Ουνέσκο, θα ερχόταν και ο καλός, ακριβός τουρισμός και όχι οι λετσο-Άγγλοι. Εμείς όμως, είμαστε αλλιώς. Την έχουμε τη γυφτιά στο αίμα μας και καμαρώνουμε για αυτήν...

Porfyris είπε...

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ!!! ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!!!
(χαιρετώ mariad.)

:-)