Δευτέρα, 2 Αυγούστου 2010

Sketches of Miles Project - επιτέλους, απόψε


To Sketches of Miles Project είναι ένα σχήμα αφιερωμένο στη μουσική του ανθρώπου που άλλαξε την πορεία της τζαζ και της μουσικής στο σύνολό της, του Miles Davis. Το σχήμα έχει ως όχημα το στυλ και ρεπερτόριο που ανέδειξαν τα δύο κουιντέτα του μεγάλου τρομπετίστα, τις δεκαετίες του 1950 και 1960.

Ο χαρακτηριστικός ήχος της τρομπέτας σε συνδιασμό με το λυρισμό της φωνής-που αντικαθιστά το σαξόφωνο-και τον ηχητικό καμβά που συνθέτουν τα όργανα του rhythm section, δημιουργούν μουσικές εικόνες και έντονα συναισθήματα στο ακροατήριο. Οι ενορχηστρώσεις των γνωστών κομματιών υπογραμμίζουν πως ένα είδος μουσικής που γνώρισε άνθηση στα μέσα του προηγούμενου αιώνα παραμένει επίκαιρο και δυναμικό σήμερα. Οι μουσικοί του Sketches of Miles Project, παρά το νεαρό της ηλικίας τους, είναι καταξιωμένοι στο χώρο της τζαζ διεθνώς.

Ελένη Βαλεντή: Φωνή
Αντρέας Πολυζωγόπουλος: Τρομπέτα
Σπύρος Μάνεσης: Πιάνο
Πέτρος Κλαμπάνης: Κοντραμπάσο
Σωτήρης Ντούβας: Τύμπανα


A group dedicated to Miles Davis music. Classic jazz played in a fresh way by some of Greece’s prodigies. Voice with trumpet and the sound colors of the rhythm section, generate a unique atmospheric musical experience.

Eleni Valentis-voice, Antreas Polyzogopoulos-trumpet, Spyros Manesis-piano, Petros Klampanis-double bass, Sotiris Ntouvas-drums.

στα πλαίσια του zante jazz festival στις 21.30 στο υπαίθριο θέατρο της πόλης του zante


.

Δεν υπάρχουν σχόλια: