Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2007

8/10/2007, ώρα 3.30 π.μ.: Σιδερένιο αλιευτικό σκάφος προερχόμενο από την Αίγυπτο, αποβιβάζει λαθραία 120 ανθρώπους στην παραλία ΓΕΡΑΚΑΣ της Ζακύνθου.



Είμαι πολύ θυμωμένος με αυτή την εικόνα*.
(Οι 120 μεταφέρονται με φορτηγά!!! στο δημοτικό στάδιο της πόλης μας - στο χώρο κάτω από τις κερκίδες του θα "φιλοξενηθούν", ξεχασμένοι από όλους, μέχρι να τους πάρουν από το νησί)
Συνήθως έτσι μεταφέρουν τα ζώα - είναι κάτι που με κάνει να θυμώνω και να ντρέπομαι.
Οι ζακυνθινοί ασχολούνται βέβαια με τις δουλειές τους, τα σπίτια τους, τα παιδάκια τους. Φροντίζουν να τους δώσουν ό,τι καλύτερο.
Τα παιδιά των άλλων, ιδίως αν είναι λαθρομετανάστες, ας πάνε να γαμηθούν!

*Φωτογραφία από την ιστοσελίδα της εφημερίδας Ημέρα τση Ζάκυθος

2 σχόλια:

Unknown είπε...

αρχικά συγχαρητήρια για το υβρεολόγιο,πάνω στη φόρτισή σου!!! φαντάζομαι για τους λαθρομετανάστες.
Ακόμα περισσότερα συγχαρητήρια όμως στους αξιοπρεπέστατους ζακυνθυνούς που όπως και ο ίδιος ορθά σχολιάζεις κάνουν τα πάντα για τα παιδάκια τους για να μη βρεθούν και αυτά σε κανένα φορτηγό μετανάστες συμπληρώνω εγώ.Γνωρίζεις φαντάζομαι ότι κάπως έτσι και σένα και τους περισσότερους από μας, μας μεγάλωσαν οι γονείς μας,μάλλον όμως για κακό της ανθρωπότητας κατά τα λεγόμενά σου.
Αλήθεια γιατί δεν πήρες καμια τριανταριά, απ τους ανθρώπους αυτούς, στο εξοχικό σου για φιλοξενία, να κάνεις το καθήκον σου και να αιστανθούμε και μεις οι φίλοι σου υπερήφανοι που είσαι αλτρουιστής με πράξεις?Σκέψου το για τους επόμενους.που θα ρθουν...

KAKOLIRIS NIKOS είπε...

Δεν διαφωνώ με τα γραφόμενα σχετικά με την εικόνα αλλά δεν ξεχνώ πως ζουμε σε μια πραγματικότητα και όχι σε ένα κόσμο ιδεών και ότι επίσης έχουν συμβεί και χειρότερα από κράτη πιο πλούσια από το δικό μας .

Τι θα μπορούσαν να κάνουν οι Ζακυνθινοί περισσότερο από αυτά που έκανε ο γράφων εκτός από να δημοσιοποιήσει και να ευαισθητποιήσει.

Νομίζω πως ούτε το αυτοκίνητο του χρησιμοποίησε ούτε το εξοχικό του για να μαζέψει κάποιους και να δώσει κάποιο παράδειγμα.

Επίσης δεν είναι κακό που οι γονείς κάνουν ότι μπορούν για τα παιδιά τους καθώς το ίδιο, και προς τιμήν του μεγάλη,έχει κάνει και ο γονιός του αρθρογράφου από όσο μπορώ να βεβαιώσω.

Τέλος το ζήτημα των μεταναστών δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται επιπόλαια.

Υπάρχουν πολλές απόψεις και αρκετές επιπτώσεις από αθρόα είσοδο λαθρομεταναστών που ούτε διαβατήριο ούτε ταυτότητα έχουν και κανείς δεν γνωρίζει τι ήταν στην χώρα τους.

Ετσι το να προσφέρεται στέγη τροφή ιατρική περίθαλψη προστατεύντας συγχρόνως την κοινωνική δομή και την κοινωνική ασφάλεια δεν τα θεωρώ αμελητέα.